Kundaliniyoga

Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan

De flesta övningarna är relativt lätta att utföra, men kraftfulla och effektiva. Övningarna kombineras med andningstekniker, avslappning och ibland med mantran. Mantran är vanligt förekommande i meditationen som varje klass avslutas med.

Du tränar uthållighet, kraft, koncentrationsförmåga, ökar din medvetenhet och självinsikt. Du får en chans att slappna av, landa i dig själv och ladda ny energi. Du stärker dig fysiskt, mentalt och känslomässigt. Övningarna syftar till att skapa harmoni mellan kropp, sinne och själ samt ge ökad styrka så att du kan påverka din livssituation i positiv riktning.

Läs mer om kundaliniyoga, dess historik och utbildningar där jag fick min certifiering: kundaliniyogainstitutet.se

När du är gravid

Det går utmärkt att göra kundaliniyoga när du är gravid. Det bästa är om du hittar en yogakurs speciellt för gravida. Annars är det viktigt att du meddelar läraren innan klassen att du är gravid så att du får veta vilka övningar du inte ska göra och vilka du kan göra istället.

När du har mens

Ge utrymme till det inåtgående, meditativa inom dig. Öva dig att vara i stillhet. Ta det lite lugnare med yoga under mens. Var varsam med ditt bäcken så att det inte blir överansträngt vilket kan leda till obalanser. Vissa övningar ska du inte göra: eldandning, dubbla benlyft, rotlås, stretch pose, skulderstående, bågen, plogen, kundalini lotus, kobran, kamelen, upp och nedvända övningar. Gör inga kraftfulla övningar som går direkt på underliv/ magmuskulatur. Inga magpump. Inga bakåtböjare (tyngd på bäckenet). Visualisera istället att du gör ställningen, sitt och meditera eller ligg ner och vila. Under klassen meddelar läraren vad du ska och inte ska göra.

Några vinster med att yoga:

  • Det ger dig en chans att slappna av
  • Du landar i dig själv
  • Du laddar ny energi
  • Du skapar harmoni mellan kropp, sinne och själ
  • Du stärker dig fysiskt, mentalt och känslomässigt

 

Du är varmt välkommen att prova på en klass, yoga via Skype eller anlita mig till ert företag.

Håll dig uppdaterad genom att gilla och följ Yoga Takayama på Facebook och Instagram.

 

Här kan du se/göra ett av mina favoritpass ”To Master Your Domain”.